Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Filoknyten
Filoknyten
45 min
Förrätt
•
Se kommentarer
Men tunnaste fina filodeg, ost och parmaskinka gör du proffsiga knyten med ljuvlig smak.
Andra liknande recept
Budget
30 min
Spetskål i ugn
(46)
20 min
Tzatziki
(122)
60+ min
Lyxig smörgåstårta med räkor och lax
(532)
Budget
30 min
Grillad spetskål
(8)
Budget
30 min
Kokt potatis
(33)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 200°.
Tina filodegsarken enligt anvisning på förpackningen.
Skär osten i 12 skivor. Strimla skinkan.
Skär filodegsarken i fyrkanter, ca 12x12 cm.
Smält smöret, pensla arken och lägg ihop dem 2 och 2.
Fördela den strimlade skinkan på arken och lägg en ostskiva ovanpå.
Strö över de färska örtkryddorna och citronskalet på ostskivorna.
Vik upp kanterna på varje fyrkant och kläm ihop med fingertopparna så att det blir ett knyte.
Pensla varje knyte med lite smält smör och grädda mitt i ugnen 8-10 min.
Klart!
Ingredienser
Filodeg
4 ark
Castello® Danablu extra creamy blåmögelost
250 g
Parmaskinka
4 skivor
Svenskt Smör från Arla®
30 g
Hackade färska blandade örter t ex timjan och rosmarin
½ dl
Citron, rivet skal
½
Andra liknande recept
Budget
30 min
Spetskål i ugn
(46)
20 min
Tzatziki
(122)
60+ min
Lyxig smörgåstårta med räkor och lax
(532)
Budget
30 min
Grillad spetskål
(8)
Budget
30 min
Kokt potatis
(33)
Budget
1 tim
Sushiris
(53)
60+ min
Piroger
(71)
15 min
Burrata
(16)
Budget
30 min
Zucchinibiffar
(68)
1 tim
Quiche Lorraine
(27)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum