Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

1 tim Buffé Huvudrätt Förrätt
Quiche Lorraine är en fransk paj som innehåller lagrad ost och skinka. Perfekt lunchrätt med sallad. Även god att äta kall och passar bra att ta med ut på picknick.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/quiche-lorraine/

Gör så här

Pajdeg:
  • Skär smöret i tärningar. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen, gärna i en matberedare.
  • Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga degen och låt stå i kylen minst 30 min eller ca 15 min i frysen.
  • Värm ugnen till 200°.
  • Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10–12 min.
Fyllning:
  • Vispa ihop grädde, mjölk, ägg, cayennepeppar och salt.
  • Skär skinkan i små tärningar. Lägg skinka och ost i pajskalet. Häll på äggstanningen och vänd försiktigt runt med skinkan och osten.
  • Grädda i mitten av ugnen 30-40 min, eller tills pajen stannat. Låt svalna.
Klart!

Variera genom att byta ut skinkan mot smörstekt purjolök.

Energi:

533 kcal

Protein: 20 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 40 g

Ingredienser

Pajdeg:
125 g
Vetemjöl
3 dl
Salt
1 krm
Kallt vatten
1- 2 msk
Fyllning:
1½ dl
1½ dl
Ägg
3
Cayennepeppar
1 krm
Salt
½ tsk
Rökt skinka
150 g
150 g