Fisk bordelaise
45 min
Middag
•
&format=webp)
En älskad fiskklassiker med franska rötter, där mild torsk bakas i ugn under ett gyllene täcke – en så kallad "croûte à la bordelaise" – av smör, vitlök, persilja och citron. Serveras med len potatispuré och sugarsnaps eller grön sparris om den är i säsong! En lyxig rätt till helgmiddagen.
Nytt
Ingredienser
Lättrimmad torsk:
Torskrygg
|
600 g |
---|---|
Vatten
|
9 dl |
Salt
|
1 dl |
Croûte à la Bordelaise:
75 g | |
Schalottenlök
|
1 |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Färsk persilja
|
1 kruka |
Citron
|
1 |
Panko
|
1 dl |
Olivolja
|
1 msk |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Till formen:
1 dl |
Potatispuré:
Mjölig potatis
|
900 g |
---|---|
Vitlöksklyfta
|
1 |
3 dl | |
1 msk | |
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
Sugarsnaps eller haricot verts
|
250 g |
---|---|
Ärtskott
|
2 dl |
Gör så här
Lättrimmad torsk:
Croûte à la Bordelaise:
Potatispuré:
Servering:
Panko ger en extra krispig yta, men kan ersättas med vanligt ströbröd. Vill du göra rätten festligare? Ringla lite smält smör över vid servering och toppa med färskriven pepparrot.
Näringsvärden, per port
Energi:
833 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 8,8 g |
Protein: | 37,5 g |
Kolhydrater: | 46,9 g |
Fett: | 55,4 g |

