Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Fisk med apelsin
Fisk med apelsin
20 min
Huvudrätt
•
Se kommentarer
Snabb och enkel fisk som lagas direkt i sin goda sås. Såsen är smaksatt med hummerfond, rivet skal av apelsin, timjan och gräslök.
Andra liknande recept
Budget
20 min
Fisk- och skaldjurspanna
(113)
20 min
Fiskgryta
(323)
15 min
Thaigryta med fisk och räkor
(28)
30 min
Fiskgryta gremolata
(27)
20 min
Lax och skogspanna
(26)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Dela fisken i 4 portionsbitar och salta dem.
Vispa ihop grädde, mjöl, hummerfond, apelsinskal, timjan och gräslök i en låg vid gryta.
Låt det koka upp och lägg ner fisken. Låt fisken sjuda i såsen på svag värme i 6-7 min utan lock.
Garnera med färsk timjan eller gräslök och apelsinskal.
Klart!
Ingredienser
Torskfilé
600 g
Salt
½ tsk
Kelda® matlagningsgrädde
2½ dl
Vetemjöl
½ msk
Hummerfond
1½ msk
Apelsin
rivet skal av ½
Hackad färsk timjan
1 msk
Hackad färsk gräslök
ev ½ dl
Andra liknande recept
Budget
20 min
Fisk- och skaldjurspanna
(113)
20 min
Fiskgryta
(323)
15 min
Thaigryta med fisk och räkor
(28)
30 min
Fiskgryta gremolata
(27)
20 min
Lax och skogspanna
(26)
35 min
Fiskgryta med saffran
(559)
30 min
Fiskgryta med fänkål och chili
(272)
Budget
15 min
Fina fiskgrytan
(613)
20 min
Fisk i saffran- och kokossås
(226)
Budget
30 min
Sydfransk fiskgryta
(153)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum