Fyllda filodegsrullar

Fyllda filodegsrullar

40 min Buffé
Fyllda filodegsrullar är ett måste när du bjuder på meze. Man kan laga dem av olika typer av filodeg och även av spring roll deg som är enklare att använda.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fyllda-filodegsrullar/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Halvtina degen i en blöt handduk.
  • Smula osten och blanda med peppar och mynta.
  • Ta loss ett degark i taget och låt resten ligga kvar i handduken.
  • Lägg på en sträng fyllning, vik in kortändarna och rulla ihop till en rulle. Pensla kanterna med vatten som ”klister”.
  • Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med smör-&rapsolja.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
Klart!

Filodegen kan bytas ut mot spring roll pastry, 12x12 cm

Ingredienser

Filodeg
16 ark
200 g
Svartpeppar
2 krm
Hackad färsk mynta
½ dl
2 tsk