Labneh

Labneh

15 min Buffé
Labneh är en specialitet från Mellanöstern och är helt enkelt avrunnen yoghurt. Den tar 24 h att göra men sköter sig helt själv. Resultat blir en härligt krämig och syrlig färskost. Serveras som den är eller som tillbehör till mezebordet, eller varför inte med grönsaker och pitabröd.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/labneh1/

Gör så här

  • Lägg en silduk eller ren kökshandduk i en bunke. Blanda yoghurt och salt och häll ner i silduken.
  • Knyt ihop med ett snöre till ett knyte. Lägg knytet i en sil med en bunke under. Låt stå minst 1 dygn.
  • Bred labnehn på en tallrik och ringla över olivoljan.
Klart!
Energi:

1430 kcal

Protein: 32 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 126 g

Ingredienser

1 kg
Salt
2 tsk
Olivolja
2 msk