Gräddkokta rotfrukter med citron och rosmarin

Gräddkokta rotfrukter med citron och rosmarin

30 min
Här är rätten som faller alla vegovänner i smaken!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/graddkokta-rotfrukter-med-citron-och-rosmarin/

Gör så här

  • Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet.
  • Låt det koka utan lock några minuter. Tillsätt grädde och rosmarin.
  • Smaksätt med citronsaft, persilja, salt och peppar.
  • Garnera med citronskal och färsk persilja.
Klart!

Ingredienser

Rotfrukter t ex kålrot, morötter, palsternacka, rotselleri
1 kg
Kelda® mellangrädde
2½ dl
Torkad rosmarin
1 tsk
Citron
rivet skal och pressad saft av ½
Hackad färsk persilja
2 msk
Salt och peppar