Gremolatafisk med tomatsallad och basilikaröra

Gremolatafisk med tomatsallad och basilikaröra

Huvudrätt
Lättlagad fisk med festlig gremolata som serveras med en fräsch tomatsallad med risoni – pastan som även kallas det italienska riset. Tunna fiskfiléer kan även rullas till fina rulader.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gremolatafisk-med-tomatsallad-och-basilikarora/

Gör så här

  • Börja med tomatsalladen. Koka risoni enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och skölj risonin i kallt vatten.
  • Skär tomaterna i bitar och blanda med socker och salt. Skala och skär löken i tunna klyftor.
  • Blanda tomater, lök, risoni och basilikablad. Rör ihop olja och vinäger och häll över salladen. Krydda med svartpeppar.
  • Sätt ugnen på 175°. Skala vitlöksklyftorna och mixa dem med persilja, citron, olja, salt och peppar.
  • Lägg fisken i en ugnssäker form och bred över gremolatan. Tillaga i mitten av ugnen 10-15 min beroende på hur tunna fiskfiléerna är.
  • Hacka basilikan fint och blanda med cottage cheese. Servera till fisken och tomatsalladen.
Klart!
Energi:

500 kcal

Protein: 36 g
Kolhydrater: 46 g
Fett: 19 g

Ingredienser

Torskfilé
500 g
Vitlöksklyftor
3
Hackad bladpersilja
1 dl
Citron
rivet skal och saft av 1
Olivolja
2 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Tomatsallad:
Tomater gärna olika färger
500 g
Risoni
2 dl
Strösocker
½ tsk
Salt
½ tsk
Rödlök
1
Färsk basilika
½ kruka
Olivolja
2 msk
Vit balsamvinäger
1 msk
Nymalen svartpeppar
250 g
Färsk basilika
½ kruka