Grillad flankstek med sallad och chilibearnaise

Grillad flankstek med sallad och chilibearnaise

30 min Huvudrätt
Tunna, fina skivor av flankstek som du grillar eller steker och serverar på tortillabröd med sallad och chilibearnaise. Snabbt, gott och enkelt att laga.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/grillad-flankstek-med-sallad-och-chilibearnaise/

Gör så här

  • Börja med salladen. Dela tomaterna. Skala och finhacka löken. Häll av och skölj majs och bönor.
  • Blanda tomater, lök, majs, bönor och olivolja i en skål, strö över salt och peppar och vänd ner grönsalladen.
  • Salta och peppra köttet. Grilla eller stek det ca 3 min på varje sida, låt vila ca 5 min. Skär köttet i tunna skivor.
  • Servera salladen på tortilla bröd med skivat kött och chilibearnaise.
Klart!
Energi:

715 kcal

Protein: 40 g
Kolhydrater: 58 g
Fett: 35 g

Ingredienser

Flankstek
500 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Tortillabröd
4
Chilibearnaisesås
2 dl
Sallad:
Cocktailtomater
250 g
Rödlök
1
Burk majs à 150 g
1
Blandade bönor à 400 g
1 burk
Olivolja
2 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Blandad grönsallad
60 g