Grillade kryddmarinerade kycklinglår med pilaffris och yoghurtdipp
  • Arla
  • Recept & mat
  • Grillade kryddmarinerade kycklinglår med pilaffris och yoghurtdipp

Grillade kryddmarinerade kycklinglår med pilaffris och yoghurtdipp

60+ min Huvudrätt
Härligt kryddig kyckling serveras med med gyllene ris, granatäpple, örter och pinjenötter. Om tid finns - gör en het zugh till yoghurtdippen. Grilla gärna kycklingen på kolgrill för extra god smak.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/grillade-kryddmarinerade-kycklinglar-med-pilaffris-och-yoghurtdipp/

Gör så här

  • Rör ihop alla ingredienser till marinaden i en bunke.
  • Blanda noga med kycklingen. Täck över och ställ kallt ca 30 min.
Pilaffris:
  • Lägg riset i ljummet vatten ca 15 min. Häll av och skölj riset noga.
  • Skala och finhacka vitlök och schalottenlök. Hetta upp smör-&rapsolja i en kastrull. Fräs vitlök, lök och kummin 2-3 min.
  • Tillsätt ris, gurkmeja, lagerblad och buljong. Rör om och sjud på svag värme under lock ca 15 min.
  • Ta från värmen och låt stå 5 min under lock. Fluffa riset med en gaffel.
Vid servering:
  • Tillaga kycklingen på grill eller i grillpanna tills den är genomstekt, dvs 72° innertemperatur.
  • Lägg upp yoghurten i en skål. Ringla över olivolja och strö över hackad koriander.
  • Lägg riset på ett stort fat. Lägg på kycklingen. Strö över rostade pinjenötter, granatäpple och några korianderblad. Servera med yoghurten.
Klart!

Zhug är er het örtröra från mellanöstern. Toppa gärna yoghurten med denna: 1 vitlöksklyfta 1 färsk grön chili, skivad 1 kruka färsk koriander, hackad 2 msk olivolja 1 msk sherryvinäger 1 tsk malen spiskummin 1 tsk malen koriander 0.5 tsk salt Mixa eller mortla alla ingredienser till en grön röra.

Energi:

712 kcal

Protein: 35 g
Kolhydrater: 54 g
Fett: 39 g

Ingredienser

Kycklinglårfilé
500 g
Vitlöksklyftor, finhackade
3
Citron, finrivet skal
1
Olivolja
1 msk
Harissa
1 msk
Sumak, eller citronsaft
1 msk
Salt
1 tsk
Pilaffris:
Basmatiris
3 dl
Vitlöksklyftor
2
Schalottenlök
1
½ dl
Kumminfrön
1 tsk
Malen gurkmeja
1 tsk
Lagerblad
1
Hönsbuljong
6 dl
Till servering:
2 dl
Kallpressad olivolja
2 msk
Färsk koriander
1 kruka
Rostade pinjenötter
50 g
Granatäppelkärnor
1 dl