Grönsaker à la greque

Grönsaker à la greque

Smakligt tillbehör till det grillade köttet en varm sommardag. Fungerar även utmärkt som ensamrätt eller till buffébordet.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gronsaker-a-la-greque/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skala rödlök och vitlök. Kärna ur paprikan. Skiva vitlöken tunt. Skär lök, paprika, aubergine och zucchini i jämnstora bitar. Lägg dem och champinjonerna på en plåt med bakplåtspapper.
  • Häll över olja från vitosten, Strö över salt, peppar och rosmarin. Rosta grönsakerna i övre delen av ugnen 15-20 min.
  • Ta ut plåten och häll över vin, avrunnen vitost och oliver.
  • Servera med grillat kött, t ex lammkotletter.
Klart!

Ingredienser

Rödlök
1
Vitlöksklyftor
3
Röd paprika
1
Aubergine
1
Grön eller gul zucchini
1
Små champinjoner
10
Olja, från vitosten
½ dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Repad färsk rosmarin
1 kvist
Torrt vitt vin
½ dl
1 burk
Svarta oliver
2 dl