Hallon- och yoghurtkrans

Hallon- och yoghurtkrans

60+ min Efterrätt
En vacker dessert med frasig maräng och frisk yoghurtsorbet. Marängen kan du grädda i förväg och dekorera med sorbet och hallon när det är dags att servera.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hallon-och-yoghurtkrans/

Gör så här

Marängkrans:
  • Sätt ugnen på 90°.
  • Blanda äggvita och socker i en kastrull. Värm på låg temperatur under omrörning tills sockret har smält, ca 60°.
  • Häll blandningen i en köksmaskin och vispa till en fast maräng. Vänd försiktigt ner hallonpuré och frystorkade hallon.
  • Bred eller spritsa ut ¾ av smeten till en krans på en plåt med bakplåtspapper. Spritsa minimaränger av resterande smet.
  • Grädda mitt i ugnen på 90° ca 3 tim.
Hallon- och yoghurtsorbet:
  • Mixa yoghurt med socker, hallonpuré, honung och vaniljfrön. Kyl väl.
  • Kör sorbeten i glassmaskin och ställ i frys fram till servering.
Montering:
  • Låt sorbeten stå i kyl ca 20 min.
  • Vispa grädden.
  • Lägg ut kulor av sorbeten på marängkransen.
  • Toppa med grädde, färska och frystorkade hallon och minimaränger.
Klart!
Energi:

310 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Marängbotten:
Äggvitor
3
Strösocker
2 dl
Hallon puré
2 msk
Frystorkade hallon
½ dl
Hallon- och yoghurtsorbet:
5 dl
Strösocker
1 dl
Hallon puré
5 dl
Honung
½ dl
Urskrapad vaniljstång
½
Servering:
2 dl
Färska hallon
125 g
Frystorkade hallon
1 msk
Maränger
20