Hallonmuffins

Hallonmuffins

Ljuvliga hallonmuffins med krispigt smultäcke som går fort att baka och smakar underbart till fikat. Hallonen går att byta ut till andra bär.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hallonmuffins/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner det smälta smöret och mjölken.
  • Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vänd ner i smeten. Klicka smeten i 12 muffinsformar.
  • Blanda smör, mjöl, havregryn och socker till en grynig deg. Fördela hallonen i muffinsformarna och toppa med smuldegen.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
Klart!
Energi:

280 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 12 g

Ingredienser

100 g
Ägg
2
Strösocker
1½ dl
2 dl
Vetemjöl
4 dl
Vaniljsocker
1½ tsk
Bakpulver
2 tsk
Topping:
3 msk
Vetemjöl
½ dl
Havregryn
1 dl
Strösocker
1 dl
Hallon
2½ dl