Hasselnötsvåfflor med kolasås

Hasselnötsvåfflor med kolasås

Efterrätt
Med kalla råvaror och kolsyrat vatten blir våfflorna extra frasiga. Servera med grädde, hasselnötter och en underbar kolasås med lite sälta.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hasselnotsvafflor/

Gör så här

  • Börja med kolasåsen. Koka ihop grädde, smör och muscovadosocker i en kastrull under omrörning ca 10 min. Smula ner saltet.
  • Blanda de torra ingredienserna till våfflorna i en bunke, spara lite av nötterna till servering. Rör ner 2 dl grädde, vatten och smör-&rapsolja.
  • Grädda våfflorna. Vispa resten av grädden. Servera våfflorna med nötter, vispad grädde och kolasås.
Klart!
Energi:

1090 kcal

Protein: 10 g
Kolhydrater: 67 g
Fett: 86 g

Ingredienser

Vetemjöl
4 dl
Salt
½ tsk
Bakpulver
½ tsk
Hackade hasselnötter
50 g
4 dl
Kolsyrat vatten
3 dl
½ dl
Kolasås:
2 dl
50 g
Ljust muscovadosocker
1 dl
Flingsalt
½ tsk