Jordgubbssylt

Jordgubbssylt

60+ min
Så här enkelt kokar du din egen jordgubbssylt. Slå upp i fin glasburk med handskriven etikett.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/jordgubbssylt/

Gör så här

  • Snoppa jordgubbarna och dela eller skiva dem. Varva bär och socker i en kastrull. Låt stå ca 1 tim.
  • Låt bären sjuda på svag värme ca 10 min. Ta bort ev skum.
  • Rör ut natriumbensoat i lite sylt och rör ner i grytan. Häll upp sylten i rena, varma burkar och sätt på lock.
Klart!

Servera sylten tillsammans med matyoghurt, överraskande gott.

Energi:

3220 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 783 g
Fett: 2 g

Ingredienser

Jordgubbar
2 liter
Strösocker
8 dl
Natriumbensoat
1 krm