Hel kyckling i ugn med vitlökssmör

Hel kyckling i ugn med vitlökssmör

60+ min Huvudrätt
Smör och vitlök under skinnet ger kycklingen extra mycket smak. Helstekt kyckling sköter sig själv i ugnen! Lättlagad och gott till vardag och fest.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hel-kyckling-i-ugn-med-vitlokssmor/

Gör så här

  • Värm ugnen till 180°C.
  • Skär citronen i 4 bitar. Skölj och grovhacka persiljan. Blanda citron, persilja och salt. Fyll kycklingen med blandningen.
  • Blanda smör med pressad vitlök. Fördela vitlökssmöret över kycklingen. Salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen ca i 1 timme, till innertemp 83°.
  • Tvätta och halvera potatisen. Skala och skär löken i klyftor. Skölj haricots verts, putsa dem och skär på mitten.
  • Efter att kycklingen har stekt i 30 min, ta ut den och lägg potatis, morötter och lök och i formen runt kycklingen. Strö över hackad timjan, salt och peppar. Blanda grönsakerna med smöret. Sätt tillbaka i ugnen och laga klart.
  • Lyft upp kycklingen ur formen.
  • Koka haricots verts ca 3 min. Blanda ner haricotsverts i potatisblandningen.
  • Skär kycklingen i 8 bitar och servera med grönsakerna.
Klart!
Energi:

530 kcal

Protein: 47 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 25 g

Ingredienser

Hel kyckling
1
Citron
1
Bladpersilja
50 g
Flingsalt
1 tsk
150 g
Vitlöksklyftor
2
Salt och svartpeppar
Delikatesspotatis
500 g
Gula lökar
2
Små morot
300 g
Färsk timjan
½ kruka
Salt och svartpeppar
Till servering:
Färsk haricots verts
250 g