Heta räkor med ris

Heta räkor med ris

20 min Huvudrätt
Såsen är lite het! Håll hårt i Sriracha-flaskan eller ta sweet chilisås för en mildare smak.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/heta-rakor-med-ris/

Gör så här

  • Tina räkorna och torka av dem med hushållspapper.
  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Finstrimla den gröna toppen på pak choi till garnering. Halvera och stek resten i smör-&rapsolja ca 3 min. Salta.
  • Bryn räkorna runt om i omgångar i en het stekpanna. Salta.
  • Lägg tillbaka alla räkorna, häll på syrad grädde och srirachasås. Låt puttra ihop ca 2 min tills räkorna är precis genomkokta.
  • Toppa med strimlad pak choi. Servera med ris och stekt pak choi.
Klart!
Energi:

595 kcal

Protein: 32 g
Kolhydrater: 53 g
Fett: 29 g

Ingredienser

Vannameiräkor (MSC och ASC märkta)
600 g
Jasminris
3 dl
Pak choi à 200 g
2
Salt
2 tsk
3 dl
Srirachasåser
1 msk
2 msk