Högrevsgryta med chiliostkräm

Högrevsgryta med chiliostkräm

60+ min Huvudrätt
En mustig gryta som bara blir godare av att förberedas dagen innan. Toppad med en god ostkräm med lite sting.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hogrevsgryta-med-chiliostkram/

Gör så här

  • Skär högreven i stora bitar. Finhacka gul lök, vitlök och chili. Bryn köttet i smör i en stekgryta. Tillsätt lök och chili. Låt det fräsa med 3-4 min.
  • Rör ner kryddor, tomatpuré och porter. Smula ner buljongtärningen. Låt grytan koka på svag värme ca 2 tim.
  • Skala steklöken. Stek baconet knaprigt. Lägg i löken och låt fräsa med några min. Lägg ner i grytan och koka ytterligare 20-30 min.
  • Häll av och skölj bönorna och vänd ner i grytan. Finriv osten och blanda med crème fraichen. Servera grytan med ostkrämen och ett gott bröd.
Klart!
Energi:

985 kcal

Protein: 65 g
Kolhydrater: 52 g
Fett: 55 g

Ingredienser

Benfri högrev
600 g
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
3
Röd chili
1
1 msk
Malen spiskummin
1 tsk
Malen kanel
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Porter, á 33 cl
1 flaska
Köttbuljong
1 tärning
Små gula lökar
250 g
Tärnat bacon
140 g
Vita bönor, á 400 g
1 burk
Chiliostkräm:
Finriven Castello® Chiliost hårdost
1 dl
2 dl
Salt
Bröd