Honeycomb

Honeycomb

30 min
Honeycomb är ett krispigt och knäckigt kakgodis som är poppis både i England och USA. Smulorna är goda att blanda i glass, strö över kladdkakan eller servera till jordgubbarna. Honeycomb har fått sitt namn på grund av de små bubblorna och liknar binas vaxkakor.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/honeycomb/

Gör så här

  • Lägg ett bakplåtspapper i en form, ca 20 x 25 cm.
  • Smält smöret med honung, glukossirap, socker och vatten på medelvärme.
  • Låt koka ihop tills smeten är 150°, 10-15 min. Rör om ett par gånger under tiden.
  • Dra kastrullen från värmen och rör ner bikarbonat.
  • Häll över smeten i formen när det fortfarande bubblar. Låt stå ca 1 timme för att stelna.
  • Bryt eller skär i bitar.
Klart!
Energi:

50 kcal

Protein: 0 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 2 g

Ingredienser

50 g
Flytande honung
½ dl
Glykossirap
½ dl
Strösocker
1½ dl
Vatten
2 msk
Bikarbonat
2 tsk