Hummer med rostad morotskräm och hasselnötsdressing

Hummer med rostad morotskräm och hasselnötsdressing

60+ min Förrätt
Hummer är alltid en njutning i sig! Här serverar vi ljuvliga marinerade hummerstjärtar med en underbar, söt kräm på rostade morötter och en dressing på hummerfond.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hummer-med-rostad-morotskram-och-hasselnotsdressing/

Gör så här

  • Skala hummerstjärtarna och dela dem på längden. Rör ihop marinaden och lägg i hummern. Marinera i kyl minst 2 tim.
  • Skala morötterna. Skär hälften i långa band med en potatisskalare.
  • Koka samman citronsaft och socker, lägg i morotsbanden och kyl ner.
  • Sätt ugnen på 175°.
  • Rosta resten av morötterna i mitten av ugnen tills de är helt mjuka.
  • Bryn smöret och mixa med rostade morötter och crème fraiche. Smaka av med salt.
  • Koka samman smör och hummerfond till dressingen tills ½ dl återstår. Blanda med citronsaft och hasselnötter.
  • Värm hummern försiktigt i sin marinad. Servera med ljummen morotskräm, morotsband och hasselnötsdressing. Garnera med dill.
Klart!
Energi:

390 kcal

Protein: 10 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 30 g

Ingredienser

Kokta hummerstjärtar
2
Marinad:
Citron
rivet skal och saft av 1
Olivolja
2 msk
Hackade vitlöksklyftor
2
Kvistar färsk timjan
5
Salt
1 krm
Svartpeppar
½ krm
Morot
400 g
Pressad citron
1 dl
Strösocker
1 dl
50 g
½ dl
Hasselnötsdressing:
1 msk
Hummerfond
1 dl
Pressad citron
1 msk
Hackade, rostade hasselnötter
½ dl
Färsk dill