Kanelbullesockerkaka

Kanelbullesockerkaka

60+ min
Kanelbullesockerkaka är en fantastisk kaka att bjuda på till kaffet. Denna sockerkaka är extra lyxig och saftig med mycket smör i smeten. Varva smeten i formen med kanelbullekryddor och bjud kanelbullesockerkakan alladeles nybakad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kanelbullesockerkaka/

Gör så här

  • Värm ugnen till 175°.
  • Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer ca 1 ½ liter.
  • Rör ihop kanelfyllningen.
  • Vispa smör och socker poröst. Rör ner äggen ett i taget i smeten.
  • Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten. Rör hastigt till en jämn smet. Klicka ner hälften av smeten i formen. Strö över fyllningen. Fyll på resterande smet.
  • Grädda långt ner i ugnen 50-55 min.
  • Låt kanelbullesockerkakan svalna innan den stjälps upp och serveras. 
Klart!
Energi:

370 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 46 g
Fett: 18 g

Ingredienser

200 g
Strösocker
2½ dl
Ägg
3
Vetemjöl
4 dl
Bakpulver
1 tsk
Vaniljsocker
2 tsk
Kanelfyllning:
Strösocker
½ dl
Malen kanel
2 tsk
Mortlade kardemummakärnor
½ tsk