Tårtbotten

Tårtbotten

45 min Efterrätt
Det här är ett snabbt och enkelt recept på tårtbotten för dig som vill lyckas med dina tårtor varje gång. Det innehåller både potatismjöl och vetemjöl för att din tårtbotten ska bli så luftig som möjligt. Resultatet blir att du får en härligt luftig, mjuk och söt tårtbotten som också är enkel att dela. Fyll tårtbottnarna med dina favoriter eller gör en klassisk sommartårta med jordgubbar, vaniljkräm och vispad grädde! 
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tartbotten/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
  • Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kallna.
  • Dela tårtbotten i tre delar, fyll med mosade bär eller mousse och garnera med vispad grädde för att få en snabb och otroligt god tårta (självklart går den att fylla med annat, och ibland vill du kanske variera med en chokladtårtbotten).
Serveringsförslag:

Tårtan på bilden är Jubileumstårta

Jubileumstårta
60+ min
Jubileumstårta
(353)
Klart!

Ingredienser

Tårtbotten:
Ägg
4
Strösocker
2 dl
Vetemjöl
1 dl
Potatismjöl
1 dl
Bakpulver
1 tsk