Mandelmusslor

Mandelmusslor

60+ min Mellanmål Efterrätt
Mandelmusslor på klassiskt vis innehåller både söt mandel och bittermandel. De färdiggräddade mandelmusslorna fylls sedan med sylt eller bär och grädde.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/klassiska-mandelmusslor/

Gör så här

  • Skålla, skala och mal mandeln. Rör socker och smör poröst. Blanda i mandel, ägg och mjöl och arbeta ihop till en deg. Låt den vila kallt ca 30 min.
  • Värm ugnen till 200°. Smörj formarna och tryck ut deg, ganska tunt i formarna. Grädda dem i nedre delen av ugnen tills de är guldgula, ca 8 min.
  • Låt kakorna svalna lite. Stjälp försiktigt upp dem och lossa dem ur formarna. Servera mandelmusslorna fyllda med vispad grädde och sylt eller bär.
  • Till varje mandelmussla går det åt ca 1 msk ovispad vispgrädde och ca 1 msk sylt.
Klart!

Ingredienser

Mandel
2 dl
Bittermandlar
4
Strösocker
1½ dl
200 g
Ägg
1
Vetemjöl
4 dl
Till servering:
Sylt eller bär