Kokosflarn

Kokosflarn

20 min Mellanmål Efterrätt
Spröda, goda kokosflarn är gott som tillbehör till fruktsallad, glass eller parfait.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kokosflarn/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smält smöret i en kastrull och blanda det med kokosflingorna och apelsinskal.
  • Vispa ägg och socker med elvisp vitt och pösigt. Rör ner vetemjöl och bakpulver och blanda alla ingredienser till en jämn smet.
  • Klicka ut till 12 kakor, inte för tätt, på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda i mitten av ugnen tills kakorna börjar få färg, ca 8 min.
  • Låt kakorna svalna på plåten och lägg över dem på galler.
Klart!

Ingredienser

75 g
Kokosflingor
100 g
Ägg
1
Strösocker
1½ dl
Apelsin
rivet eller strimlat skal av ½
Vetemjöl
1 msk
Bakpulver
1 tsk