Krämig auberginesallad

Krämig auberginesallad

30 min
På grillen får auberginen en härligt rökig smak. Passar fint ihop med krämig yoghurt och orientaliska kryddor.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kramig-auberginesallad/

Gör så här

  • Stick hål i skalet på auberginen med t ex en gaffel. Grilla auberginen tills skalet mörknar och spricker, ca 8 min. Låt svalna.
  • Dra av skalet. Skär auberginen i tärningar, ca 1x1 cm.
  • Rör ihop resten av ingredienserna till en sås. Vänd ner auberginen i såsen. Strö över sesamfrön och persilja.
Klart!
Energi:

65 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 3 g

Ingredienser

Aubergine
1
Tahini
1 msk
Salt
½ tsk
Citronsaft
1 msk
Malen spiskummin
2 krm
Svartpeppar
1 krm
1 dl
Garnering:
Rostade sesamfrön
2 msk
Hackad färsk persilja
½ dl