Krispig sallad med ostkräm

Krispig sallad med ostkräm

30 min
Fräsch gurk- och fänkålssallad som serveras med mjuk vitostkräm. Gott till t ex stekt eller grillad fisk.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/krispig-sallad-med-ostkram/

Gör så här

  • Skala rödlökarna. Koka upp ättika, socker och vatten, lägg ner lökarna och koka dem mjuka på svag värme 8-10 min. Låt svalna i lagen.
  • Strimla fänkålen tunt, gärna på mandolin. Lägg fänkålen i kallt vatten så den blir krispig.
  • Dela gurkan på längden. Kärna ur och skär den i tunna skivor.
  • Häll av bönorna och skölj dem under kallt vatten, låt rinna av.
  • Mixa ost och yoghurt till en slät kräm.
  • Blanda gurka, fänkål och bönor med 2 msk från löklagen. Dela lökarna i halvor och blanda med salladen.
  • Strö över mynta och servera med ostkrämen.
Klart!
Energi:

315 kcal

Protein: 16 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 14 g

Ingredienser

Röda små gula lökar
8
Ättiksprit 12%
½ dl
Strösocker
1 dl
Vatten
1½ dl
Gurka
1
Fänkål, ca 250 g
1
Svarta bönor, ca 400 g
1 burk
Hackad färsk mynta
½ dl