Kyckling med currysås

Kyckling med currysås

30 min Huvudrätt Lunch
Kyckling med currysås är en smakrik och krämig vardagsfavorit hos många. Den är smaksatt med mango chutney och toppad med färsk koriander. Variera din curry genom att byta ut broccolin mot andra grönsaker, så som zucchini eller spenat. Servera denna krämigt läckra kycklingcurry med nykokt ris och krispig sallad.
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kyckling-med-currysas/

Gör så här

  • Börja med att koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Skiva chili tunt och tärna äpplet. Skär broccolin i buketter och stammen i skivor.
  • Hetta upp en stekpanna med smör- & rapsolja. Fräs lök, vitlök, chili och äpple 4-5 min. Lägg över i en skål.
  • Hetta upp mer smör- & rapsolja i stekpannan. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn runt om. Krydda med curry, paprikapulver, salt och nymalen svartpeppar. Tillsätt lökfräset och blanda väl.
  • Rör ner grädde, mango chutney och broccoli. Låt sjuda 6-8 min, tills kycklingen har en innertemperatur på 72°. Tillsätt lime och smaka av med salt.
  • Toppa kyckling med currysås med koriander. Servera med ris och blandad grönsallad.
Klart!

Ingredienser

Gula lökar
2
Vitlöksklyftor
2
Färsk röd chili
1
Äpple
1
2 msk
Kycklingbröstfilé
600 g
Curry
2 msk
Paprikapulver
1 tsk
Salt och svartpeppar
5 dl
Mango chutney
1 dl
Broccoli
1
Lime, finrivet skal och pressad saft
1
Till servering:
Ris
3½ dl
Färsk koriander
1 kruka
Blandad grönsallad