Panang curry

Panang curry

30 min Huvudrätt
En lättlagad favorit att ta till när längtan efter stark mat sätter in. Denna panang curry är tillagad med kyckling, broccoli och paprika. Vi har använt oss av en färdig currypasta, och såsen blir härligt krämig med både kokosmjölk och grädde. Toppa panag curry med thaibasilika eller färsk koriander.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/panang-curry/

Gör så här

  • Skär varje kycklinglårfilé i 4 bitar. Skala och skiva lök och vitlök. Skär broccoli i buketter och skiva stammen. Strimla paprikan.
  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Hetta upp en rymlig stekpanna med smör-&rapsolja. Stek panang curry på medelvärme ca 30 sekunder.
  • Tillsätt kycklingen och stek på hög värme 2-3 min. Lägg över kycklingen på ett fat.
  • Stek lök, vitlök, broccoli och paprika i stekpannan 2-3 min. Lägg tillbaka kycklingen. Häll över kokosmjölk, grädde och fisksås. Sjud 10-12 min, tills kycklingen är genomstekt. Smaka av med salt.
  • Toppa med thaibasilika och servera med jasminris.
Klart!
Energi:

816 kcal

Protein: 33 g
Kolhydrater: 58 g
Fett: 49 g

Ingredienser

Kycklinglårfilé
450 g
Rödlök
1
Vitlöksklyftor
3
Broccoli
1
Röd paprika
1
2 msk
Panang currypasta
2 msk
Kokosmjölk
400 ml
2 dl
Fisksås
2 tsk
Salt
Thaibasilika eller koriander
1 kruka
Jasminris
4 port