Kycklingfileér i yoghurtmarinad

Kycklingfileér i yoghurtmarinad

Huvudrätt
Kycklingen blir extra mör och god av yoghurt i marinaden. Marinaden är smaksatt med sambal oelek, vitlök och spiskummin.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kycklingfileer-i-yoghurtmarinad/

Gör så här

  • Blanda yoghurt, spiskummin, sambal oelek och vitlök i en skål. Lägg kycklingfiléerna i en plastpåse.
  • Häll i marinaden och knyt om. Låt ligga i kylen i minst 2 tim. Ta upp filéerna och låt dem rinna av.
  • Smält smöret i en panna och stek kycklingfiléerna ca 6 min per sida. Salta och peppra. Skär filéerna i skivor.
  • Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen och låt svalna.
  • Tärna tomaterna. Finhacka rödlök och persilja.
  • Lägg allt i en skål och blanda med citronsaft, vitlök och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  • Finriv moroten. Lägg i en skål och blanda med yoghurt, honung och mynta. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera kycklingen med raita och bulgursallad.
Klart!
Energi:

440 kcal

Protein: 37 g
Kolhydrater: 39 g
Fett: 14 g

Ingredienser

Kycklingbröstfiléer
4
1 dl
Malen spiskummin
1 msk
Sambal oelek
1 tsk
Pressad vitlöksklyfta
1
Salt
1 tsk
Morotsraita:
Morot
1
1 dl
Honung
1 tsk
Torkad mynta
½ tsk
Salt och svartpeppar
Bulgursallad:
Bulgur, okokt
2½ dl
Tomater
2
Rödlök
½
Färsk persilja
1 kruka
Citron, saften från
1
Pressad vitlöksklyfta
1
Kallpressad olivolja
3 msk
Salt och svartpeppar