Kycklingleverterrin med balsamicosirap

Kycklingleverterrin med balsamicosirap

60+ min Buffé Förrätt
Testa att göra kycklingleverterrin - det här receptet är som en dröm för smaklökarna!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kycklingleverterrin-med-balsamicosirap/

Gör så här

  • Skär levern i mindre bitar. Dela svampen i bitar.
  • Bryn levern i smör i en stekpanna. Häll på portvinet och låt det koka in. Salta och peppra. Ta upp levern och låt den svalna.
  • Stek svampen och låt den svalna.
  • Mixa hälften av lever och svamp i en matberedare. Tillsätt smöret i klickar och mixa till en slät smet. Rör ner resterande lever- och svampbitar i smeten.
  • Lägg plastfilm i en avlång form som rymmer ca 6 dl. Häll i smeten och låt den stå i kylen i minst 4 timmar eller över natten.
  • Koka ihop vinäger och socker tills det börjar tjockna.
  • Skär terrinen i skivor med en ljummen kniv.
  • Servera med sallad, balsamicosirap och ev rostade valnötter.
Klart!

Ingredienser

Kycklinglever
400 g
Blandsvamp
200 g
Portvin
4 msk
Salt
¾ tsk
Svartpeppar
1 krm
150 g
Balsamicosirap:
Balsamvinäger
1 dl
Strösocker
1 dl