Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Lamm med limeaioli
Lamm med limeaioli
30 min
Buffé
Huvudrätt
•
Se kommentarer
Ljuvlig lammytterfilé blir till en underbar måltid serverad med en klick hemgjord, uppfriskande aioli med lime och färska örter som krämigt tillbehör.
Andra liknande recept
60+ min
Shepherd’s Pie
(76)
45 min
Cevapcici
(29)
Budget
60+ min
Pide - turkisk pirog
(8)
45 min
Lammfärsbiffar
(20)
50 min
Shawarma
(8)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Salta och peppra köttet. Stek det runtom i smör-&rapsolja i en stekpanna 8–10 min. Lägg köttet på en skärbräda och låt vila ca 5 min.
Rör ihop äggula, senap och honung i en skål. Vispa i smör-&rapsolja i en fin stråle. Smaksätt med vitlök, lime och hackade örter.
Skär köttet i tunna skivor och lägg ut på ett fat. Ringla över aiolin och strö över flingsalt.
Servera med sallad och bröd.
Klart!
Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör
Energi:
275 kcal
Protein:
31 g
Kolhydrater:
1 g
Fett:
16 g
Ingredienser
Lammytterfilé
600 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
1 msk
Limeaioli:
Äggula
1
Dijonsenap
½ tsk
Honung
½ tsk
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
½ dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Lime
rivet skal och saft av ½
Hackade färska blandade örter
½ dl
Flingsalt
1 tsk
Andra liknande recept
60+ min
Shepherd’s Pie
(76)
45 min
Cevapcici
(29)
Budget
60+ min
Pide - turkisk pirog
(8)
45 min
Lammfärsbiffar
(20)
50 min
Shawarma
(8)
60+ min
Pljeskavica
(5)
30 min
Souvlaki
(112)
45 min
Koftas
(124)
45 min
Kryddiga lammfärsspett
(170)
Vindaloo
(26)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum