Lammbog med pico de gallo och crème fraiche

Lammbog med pico de gallo och crème fraiche

Imponera på dina gäster med en lammbog signerad Årets Kock! Mustiga och spännade smaker i en härlig buljong toppad med lamm, pico de gallo och sval crème fraiche.
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock
https://www.arla.se/recept/lammbog-med-pico-de-gallo-och-creme-fraiche/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 125°.
  • Skala och dela lök och vitlök klyftor.
  • Stek lammbogen runtom i smör i en gryta. Tillsätt löken och låt fräsa med någon minut. Häll över vatten och korianderfrön. Sätt in grytan långt ner i ugnen och tillaga ca 4 tim.
  • Plocka upp lammbogen från grytan, låt svalna något. Sila buljongen och smaka av med salt. Plocka lammbogen i grova bitar och lägg tillbaka i buljongen.
  • Skala silverlöken. Skär tomat och silverlök i små tärningar. Hacka koriandern och vänd ner i tomathacket och blanda med limesaft och salt.
  • Servera buljongen och lammbogen med pico de gallo, en klick crème fraiche och en limeklyfta.
Klart!

Ingredienser

Lammbog
2 kg
Gula lökar
2
Vitlöksklyftor
4
2 msk
Vatten
1½ liter
Korianderfrön
1 msk
Salt
1 tsk
Pico de gallo:
Plommontomater
2
Silverlök
1
Färsk koriander
1 kruka
Pressad limesaft
2 msk
Salt
½ tsk
Till servering:
2 dl
Lime
1