Lammstek med citron- och gräddkokt kronärtskocka

Lammstek med citron- och gräddkokt kronärtskocka

60+ min Huvudrätt
Rosa lammstek med smakrik sky som används till den ljuvligt goda såsen som smakar av citron och timjan. Servera gärna lammsteken som en festlig söndagsstek.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lammstek-med-citron--och-graddkokt-kronartskocka/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Blanda dem med 2 msk timjan, rivet skal av 1 citron, smör och flingsalt. Gnid in steken med blandningen.
  • Lägg den i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 56°, ca 1 tim.
  • Koka ihop stekskyn med grädde och fond i en kastrull, ca 5 min. Tillsätt avrunna kronärtskockor, resterande timjan och citron. Koka ytterligare 3–5 min. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär steken i skivor. Servera med gräddkokta kronärtskockor och pressad potatis.
Klart!
Energi:

543 kcal

Protein: 37 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Benfri lammstek
900 g
Stora vitlöksklyftor
2
Hackad färsk timjan
3 msk
Citroner
rivet skal och saft av 2
2 msk
Flingsalt
1 msk
Kelda® matlagningsgrädde
5 dl
Kalvfond
3 msk
Kronärtskockshjärtan i marinad à 300 g
2 burkar
Salt
Svartpeppar