Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Lax med spenat och granatäpple
Lax med spenat och granatäpple
20 min
Huvudrätt
•
Se kommentarer
Ljuvlig lax i ugn med spenat, grädde och granatäpple. De små, lätt syrliga kärnorna från granatäpple är ett piggt alternativ till citron.
Andra liknande recept
30 min
Lax i ugn med spenat och citronsås
(227)
40 min
Lax i folie
(182)
60+ min
Langos
(52)
30 min
Ugnsbakad lax med enkel potatissallad
(159)
20 min
Senaps- och honungsbakad lax
(85)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 225°.
Tina spenaten och krama ur vätskan.
Skär laxen i 3x3 cm stora bitar. Strö över hälften av saltet.
Skala och skiva vitlöken.
Lägg spenat och vitlök i en stor ugnssäker form. Salta och peppra.
Häll på grädden och lägg på laxen.
Tillaga i mitten av ugnen 12–15 min.
Dela granatäpplet och ta ur kärnorna. Strö dem över laxen.
Klart!
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
495 kcal
Protein:
33 g
Kolhydrater:
11 g
Fett:
36 g
Ingredienser
Laxfilé
600 g
Fryst bladspenat
500 g
Salt
1½ tsk
Vitlöksklyftor
4
Svartpeppar
2 krm
Kelda® mellangrädde
2½ dl
Granatäpple
½
Andra liknande recept
30 min
Lax i ugn med spenat och citronsås
(227)
40 min
Lax i folie
(182)
60+ min
Langos
(52)
30 min
Ugnsbakad lax med enkel potatissallad
(159)
20 min
Senaps- och honungsbakad lax
(85)
50 min
Bakad laxfilé med risotto
(40)
25 min
Nötpanerad lax med zucchinitagliatelle
(92)
45 min
Laxsida i ugn
(11)
60+ min
Laxpaj med spenat
(391)
1 tim
Bakad potatis med räkröra
(79)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum