Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Limepaj
Limepaj
1 tim
Efterrätt
•
Se kommentarer
En söt, syrlig och lockande godbit som tillagas dagen före.
Andra liknande recept
45 min
Rabarberpaj med smuldeg
(3723)
45 min
Smulpaj
(2005)
45 min
Knäckig rabarberpaj
(667)
Budget
Glutenfri rabarberpaj
(14)
35 min
Havresmulpaj
(791)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Pajskal:
Mät upp socker, vaniljsocker och mjöl i en skål. Lägg i smör och äggula och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 min.
Sätt ugnen på 200°.
Nagga pajdegen. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
Fyllning:
Riv skalet av 1 lime. Pressa saft ur alla 3.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner mjöl, limeskal och limesaft.
Häll fyllningen i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min.
Pajen ska vara lite lös i mitten. Den stelnar när den kallnat. Låt vila i kyl över natten.
Pudra över florsocker och garnera ev med rivet limeskal.
Klart!
Ingredienser
Pajskal:
Strösocker
½ dl
Vaniljsocker
1 tsk
Vetemjöl
2½ dl
Svenskt Smör från Arla®
100 g
Äggula
1
Fyllning:
Lime
3
Ägg
3
Strösocker
2 dl
Vetemjöl
½ dl
Florsocker
Andra liknande recept
45 min
Rabarberpaj med smuldeg
(3723)
45 min
Smulpaj
(2005)
45 min
Knäckig rabarberpaj
(667)
Budget
Glutenfri rabarberpaj
(14)
35 min
Havresmulpaj
(791)
10 min
Smuldeg
(193)
60+ min
Äppelpaj
(194)
Budget
60+ min
Smulpaj med äpple
(628)
45 min
Knäckig blåbärspaj
(44)
Budget
35 min
Rabarbersmulpaj
(14)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum