Ljummen rödbetssallad med fetaost

Ljummen rödbetssallad med fetaost

40 min
Färska rödbetor är ett måste på sommaren. Här i sällskap med ost och rucolasallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ljummen-rodbetssallad-med-fetaost/

Gör så här

  • Koka rödbetorna med skalet på i vatten tills de är mjuka, 20-30 min.
  • Skiva löken tunt. Lägg större delen av rucolan och all lök på ett fat.
  • Spola rödbetorna i kallt vatten och gnid av skalen. Skär rödbetorna i bitar.
  • Häll över smör-&rapsolja och salt och blanda runt. Lägg dem på fatet.
  • Strö över smulad ost, oliver och resten av rucolan.
Klart!
Energi:

305 kcal

Protein: 10 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 18 g

Ingredienser

Färska rödbetor
1 kg
Färsk gul lök
1
Rucola
4 dl
2 msk
Flingsalt
½ tsk
150 g
Svarta oliver
1 dl