Lövbiff med pepparrotsås

Lövbiff med pepparrotsås

20 min Huvudrätt
Snabblagad klassisk lövbiff, här med pepparrot som gör såsen fyllig och god.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lovbiff-med-pepparrotsas/

Gör så här

  • Dela salladslöken i halvor. Fräs den mjuk i smör i en stekpanna.
  • Bred senap på köttet. Lägg på salladslök och vik ihop.
  • Koka upp grädde, fond, vetemjöl och timjan. Låt såsen koka 3 min. Smaksätt med soja och pepparrot.
  • Salta och stek köttet i smör ½–1 min på varje sida.
  • Servera köttet med riven pepparrot, såsen och pressad potatis.
Klart!
Energi:

350 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Lövbiff
500 g
Salladslök
2 knippen
Dijonsenap
2 msk
Salt
1 tsk
Sås:
Kelda® mellangrädde
2½ dl
Kalvfond
1 msk
Vetemjöl
1 msk
Torkad timjan
1 tsk
Kinesisk soja
½ tsk
Riven pepparrot
2 msk