Marängrulltårta med citronkräm

Marängrulltårta med citronkräm

Buffé
Frasig rulltårta med sötsyrlig fyllning, garanterat en ny favorit.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/marangrulltarta-med-citronkram/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa i florsockret, lite i taget, till en fast smet. Vispa i vaniljsocker, vinäger och majsstärkelse.
  • Bred ut marängsmeten på bakplåtspapper på en plåt, ca 30x40 cm. Strö över mandelspån. Grädda i mitten av ugnen 25–30 min. Låt kallna.
  • Vispa grädden. Vänd upp kakan på ett bakplåtspapper. Dra försiktigt bort pappret som kakan bakats på. Bred på lemon curd och grädde. Strö över hallonen. Rulla ihop till en rulle med skarven nedåt.
Klart!
Energi:

225 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 14 g

Ingredienser

Äggvitor
6
Florsocker
3 dl
Vaniljsocker
2 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Majsstärkelse
2 msk
Mandelspån
1 dl
Fyllning:
3 dl
Lemon curd
2 dl
Färska hallon
250 g