Rulltårta med bär

Rulltårta med bär

Mellanmål Efterrätt
Underbart god rulltårta med färska bär på toppen! Det här receptet gör du snabbt och enkelt med antingen bärmos eller sylt som fyllning. Passar att bjuda på till de flesta tillfällen och dessutom enkel att variera. Låt bärmoset rinna av ordentligt så den inte blir för blöt. Toppa rulltårtan med vispad grädde och säsongens bär.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rulltarta-med-bar/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm.
  • Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten tillsammans med vattnet.
  • Bred ut smeten i långpannan och grädda genast i mitten av ugnen ca 5 min.
  • Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Bred bär eller sylt över kakan och rulla ihop. Låt svalna.
  • Skär rulltårtan i skivor. Vispa grädden och klicka på skivorna. Garnera med färska bär.
Klart!

Gör bakelser av rulltårtan. Skär den i tjocka skivor. Garnera med vispad grädde och färska bär. Färska bär kan bytas ut mot sylt.

Ingredienser

Ägg
3
Strösocker
1½ dl
Vetemjöl
2 dl
Bakpulver
1 tsk
Vatten
1 msk
Fyllning:
Lätt mosade blandade färska bär eller sylt
2 dl
Till servering:
2 dl
Blandade färska bär