Marinerad torskrygg med ostkräm

Marinerad torskrygg med ostkräm

45 min Förrätt
Torsk skivas tunt, marineras i citron och serveras med finskurna, krispiga grönsaker, ostkräm och tomatjuice. Stefan Karlsson, Årets Kock 1995, har skapat receptet.
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock
https://www.arla.se/recept/marinerad-torskrygg-med-ostkram/

Gör så här

Torskrygg:
  • Frys in torsken minst 2 tim så det går lättare att skiva den tunt.
  • Ta fram torsken och skiva tunna skivor. Marinera skivorna med citronsaft, chiliflakes, salt och peppar på ett fat.
  • Marinaden ska vara ca 10 min på fisken innan servering.
Crudité:
  • Lägg de tunt hyvlade och skivade grönsakerna och löken i iskallt vatten så att de blir riktigt krispiga, minst 10 min.
  • Häll av vattnet ca 10 min innan servering så de hinner torka.
Ostkräm:
  • Riv osten och mixa med äggula, senap och vinäger i en mixer. Droppa ner oljan lite i taget och fortsätt mixa till en fin kräm.
  • Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Vid servering:
  • Ringla tomatjuice över den marinerade torsken.
  • Klicka på ostkrämen och toppa med grönsakerna och hyvlad ost.
Klart!
Energi:

225 kcal

Protein: 24 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 52 g

Ingredienser

Torskrygg:
Torskrygg
400 g
Pressad citronsaft, ca 2 citroner
¾ dl
Chili flakes
½ tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Crudité:
Tunt hyvlad fänkål
½
Tunt skivad stjälkselleri
2
Tunt skivad rödlök
½
Ostkräm:
50 g
Äggula
1
Dijonsenap
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Matolja
1¾ dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Citronsaft
1 tsk
Till servering:
Tomatjuice
1 dl
Olivolja
2 msk
50 g