Mazarin i långpanna

Mazarin i långpanna

Fika Efterrätt
Mazarin i långpanna är det ultimata receptet för dig som helt enkelt inte har tid eller ork till att göra en mazarin i taget. I detta recept gör du allt i ett svep - botten, fyllning och glasyr. Skär upp i små rutor när glasyren stelnat och bjud på dessa godsaker till nästa fikastund!
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/mazarin-i-langpanna/

Gör så här

Botten:
  • Värm ugnen till 200°.
  • Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakplåtspapper.
  • Skär smöret i bitar. Arbeta ihop med resterande ingredienser till en smulig deg, antingen i en matberedare eller för hand.
  • Tryck ut degen i långpannan. Ställ kallt under tiden som du gör fyllningen.
Fyllning:
  • Skär smöret i bitar. Grovriv mandelmassan. Lägg i en bunke och tillsätt ägg och socker.
  • Vispa ihop till en jämn smet med elvisp. Bred ut mazarinfyllningen över botten.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna.
Glasyr:
  • Vispa ihop florsocker med vatten till en jämn smet. Bred glasyren över kakan.
  • Låt glasyren stelna lite innan du skär kakan i rutor.
Klart!
Energi:

232 kcal

Fiber: 0,7 g
Protein: 2,5 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 12,2 g

Ingredienser

Botten:
250 g
Strösocker
1 dl
Äggula
1
Vetemjöl
7 dl
Vaniljsocker
1 msk
Fyllning:
200 g
Mandelmassa
400 g
Ägg
3
Strösocker
1 dl
Glasyr:
Florsocker
7 dl
Vatten
ca ¾ dl