Mexmiddag

Mexmiddag

45 min Huvudrätt
Som taco men med en mild och krämig färs! Mexmiddagen blir en riktig familjefest med nachos och rostad majs bland de klassiska tillbehören.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/mexmiddag/

Gör så här

  • Skala och hacka löken.
  • Bryn köttfärsen i smör i en stor stekpanna. Tillsätt löken och låt den fräsa med några minuter.
  • Smula i buljongtärningen. Tillsätt soja och peppar.
  • Rör i vatten, tomatpuré och crème fraiche. Låt såsen koka några minuter.
  • Servera med tillbehören i små skålar. Stek gärna majskornen i smör till fin färg för mer smak.
Klart!
Energi:

457 kcal

Protein: 25 g
Kolhydrater: 15 g
Fett: 32 g

Ingredienser

Köttfärs
400 g
Gul lök
1
1 msk
Köttbuljong
1 tärning
Soja
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Vatten
½ dl
Tomatpuré
2 msk
2 dl
Tillbehör:
Körsbärstomater
150 g
Rödlök, strimlad
1
Avokado, tärnad
1
Gurka, strimlad
½
Majskorn
1 dl
Tacosås
1 burk
Nachochips eller
Tortillabröd