Minihamburgerbröd

Minihamburgerbröd

Buffé
Bröden som blir över kan frysas till nästa brunch.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/minihamburgerbrod/

Gör så här

  • Värm mjölken till max 37°. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken.
  • Rör om och tillsätt smör, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Ta upp degen på mjölad bänk. Dela den i 16 delar.
  • Forma till runda bullar, lägg på plåtar med bakplåtspapper och platta till dem något. Låt jäsa ca 15 min.
  • Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över frön. Grädda i mitten av ugnen 8–10 min.
Klart!
Energi:

120 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 18 g
Fett: 3 g

Ingredienser

2½ dl
Jäst
25 g
25 g
Salt
1 tsk
Grovt rågmjöl
1 dl
Vetemjöl
5 dl
Ägg
1
Sesamfrön
½ dl