Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Minihamburgerbröd
Minihamburgerbröd
Buffé
•
Se kommentarer
Bröden som blir över kan frysas till nästa brunch.
Andra liknande recept
Budget
60+ min
Hamburgerbröd brioche
(26)
20 min
Halloumiburgare
(6)
10 min
Vegetariska paneerburgare
(14)
Budget
60+ min
Hamburgerbröd
(70)
60+ min
Potato buns hamburgerbröd
(39)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Värm mjölken till max 37°. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken.
Rör om och tillsätt smör, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°.
Ta upp degen på mjölad bänk. Dela den i 16 delar.
Forma till runda bullar, lägg på plåtar med bakplåtspapper och platta till dem något. Låt jäsa ca 15 min.
Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över frön. Grädda i mitten av ugnen 8–10 min.
Klart!
Näringsvärden, per st
Energi:
120 kcal
Protein:
4 g
Kolhydrater:
18 g
Fett:
3 g
Ingredienser
Arla Ko® standardmjölk
2½ dl
Jäst
25 g
Rumsvarmt Svenskt Smör från Arla®
25 g
Salt
1 tsk
Grovt rågmjöl
1 dl
Vetemjöl
5 dl
Ägg
1
Sesamfrön
½ dl
Andra liknande recept
Budget
60+ min
Hamburgerbröd brioche
(26)
20 min
Halloumiburgare
(6)
10 min
Vegetariska paneerburgare
(14)
Budget
60+ min
Hamburgerbröd
(70)
60+ min
Potato buns hamburgerbröd
(39)
1 tim
Glutenfritt hamburgerbröd
(37)
Budget
60+ min
Lepinja
(2)
30 min
Viltburgare med bacon och äpple
(10)
20 min
Vegetarisk burgare med krispig stekost och rödkål
(2)
60+ min
Hamburgerbröd på grillen
(13)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum