Mjuk chokladkaka

Mjuk chokladkaka

45 min
Med sirap i smeten får den här mjuka kakan en god aning av kola. Vill du göra den lite festligare, toppa med smält choklad och hackade nötter när den gräddat färdigt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/mjuk-chokladkaka/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Vispa smör och socker poröst. Rör ner äggen ett i taget. Tillsätt sirapen.
  • Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten.
  • Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform, ca 20x30 cm.
  • Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen 25-30 min. Låt kallna.
Klart!
Energi:

215 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 10 g

Ingredienser

250 g
Strösocker
5 dl
Ägg
4
Ljus sirap
1 dl
Vetemjöl
3 dl
Kakao
1 dl
Bakpulver
2 tsk
Vaniljsocker
2 tsk