Ölglaze med lök, hickory och äpple

Ölglaze med lök, hickory och äpple

40 min
En söt glaze med aningen beska från öl. Genom att steka löken länge på låg värme blir den mjuk och söt i smaken. God på ljust kött som fläsk och kyckling.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/olglaze-med-lok-hickory-och-apple/

Gör så här

  • Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör-& rapsolja ca 10 min.
  • Tillsätt socker och juice låt koka ca 1 min tills sockret löst sig. Tillsätt lagerblad och öl, koka ca 7 min r öl, sirap och lagerblad.
  • Koka ca 7 min på hög värme. Låt svalna och smaksätt med barbequesås.
Klart!

Glazen är också god att smaksätta med lite chipotlepasta eller knaperstekt bacon.

Energi:

165 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 8 g

Ingredienser

Gul lök
1
Vitlöksklyfta
1
3 msk
Mörkt muscovadosocker
1 dl
Konc äppeljuice
2 msk
Lagerblad
2
Mörk öl à 33 cl
1 dl
Barbequesås med hickory
1 msk