Pepparkakskola

Pepparkakskola

1 tim
Pepparkakskola med spännande smak av pepparkakskryddor. Enkelt recept på en underbart god kola med pepparkaksmak. Seg och kryddig, precis som man vill ha den. Pepparkakskola blir snabbt en ny favorit bland julgodiset! 
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pepparkakskola/

Gör så här

  • Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. Tillsätt grädde, socker, sirap och vaniljsocker.
  • Koka utan lock, ca 15 min i en vid kastrull eller 30 min i en gryta med mindre botten. Rör om då och då tills smeten håller ett kulprov.
  • Smaksätt med pepparkakskrydda. Häll upp smeten på en oljad plåt.
  • Låt svalna, skär eller klipp i bitar. Slå in pepparkakskolan i papper och förvara kallt.
Kulprov:
  • Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Kulan ska bli fast till hård.
Klart!
Video
Så lyckas du med kolan

Kocken Lotta ger dig alla knepen för julens segaste kola. God jul från oss på Arla!

Ingredienser

Svenskt Smör från Arla®
100 g
2 dl
Strösocker
3 dl
Ljus sirap
1 dl
Vaniljsocker
1 tsk
Pepparkakskrydda
2 tsk