Pilgrimsmusslor asian style

Pilgrimsmusslor asian style

20 min Förrätt
En varm och riktigt lyxig förrätt med spännande asiatiska smaker.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pilgrimsmusslor-asian-style/

Gör så här

  • Skär av nedersta delen på brysselkålen. Dela kålen i fjärdedelar.
  • Skala och skiva vitlöken tunt. Kärna ur och strimla chilin.
  • Stek svamp och brysselkål i 1 msk av smöret i en stekpanna, tillsätt vitlök och chili. Lägg upp på ett fat och håll varmt.
  • Bryn resterande mängd smör i pannan, smaka av med soja, citronsaft och ingefära. Häll det över svampen.
  • Salta och peppra pilgrimsmusslorna. Stek dem ca 2 min per sida i lite smör i en het panna.
  • Grovhacka koriandern och vänd ner i svampen strax före servering.
  • Servera pilgrimsmusslorna med svampröran.
Klart!

Shiitakesvampen kan bytas ut mot champinjoner.

Energi:

160 kcal

Protein: 11 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 11 g

Ingredienser

Pilgrimsmusslor
8
Salt och peppar
Brysselkål
6
Vitlöksklyfta
1
Färsk röd chili
1
Shiitakesvamp
200 g
50 g
Japansk soja
3 msk
Citronsaft
2 msk
Riven färsk ingefära
1 tsk
Färsk koriander
1 kruka