Plommonkompott med ingefära

Plommonkompott med ingefära

20 min Buffé
Plommonkompott med ljuvliga smaker av ingefära och citron är perfekt som tillbehör till goda ostar på en ostbricka. Passa på när höstskörden är klar.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/plommonkompott-med-ingefara/

Gör så här

  • Tvätta plommonen, dela i kvartar och ta bort kärnan.
  • Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, citronskal och -saft, ingefära, salt och plommon. Koka tills plommonen är mjuka. Låt kallna.
  • Servera med osten.
Klart!
Energi:

125 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 1 g

Ingredienser

Gula plommon
8
15 g
Rårörsocker
¾ dl
Citron
rivet skal av ½
Pressad citronsaft
1 msk
Riven färsk ingefära
½ msk
Salt
1 krm