Polsk färskost

Polsk färskost

60+ min Buffé Frukost
I Polen görs färskost av fryst filmjölk. Smaksätt och njut på grovt rågbröd. Smacznego!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/polsk-farskost/

Gör så här

  • Häll filmjölken i en bunke. Frys i minst 8 tim, över natten eller en hel dag.
  • Ta filen ur bunken och låt rinna av i en silduk i rumstemperatur 8-12 tim.
  • Tillsätt ev någon av smaksättningarna.
  • Lägg färskosten i en burk med lock och förvara i kyl.
Klart!

Perfekt att göra när du har extra mycket fil hemma.

Energi:

34 kcal

Protein: 48 g
Kolhydrater: 30 g

Ingredienser

Smaksättning:
Finhackade färska blandade örter
1 dl
Salt och peppar
eller
Honung
2 msk
Vaniljpulver
1 krm
eller
Paprikapulver
2 krm
Finhackad färsk persilja
½ dl
Salt och peppar