Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Provencalskt räkris
Provencalskt räkris
30 min
Huvudrätt
•
Se kommentarer
Crème fraiche med saffran - pricken över i till vårt fräscha räkris.
Andra liknande recept
60+ min
Lyxig smörgåstårta med räkor och lax
(532)
45 min
Torskrygg i ugn
(102)
25 min
Pad thai
(303)
1 tim
Ramen med biff, brynt smör och svart vitlök
(721)
30 min
Pasta med räkor och vitlök
(79)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Koka riset. Skala räkorna och tina ärterna.
Spola riset i kallt vatten. Rör ner olivolja, timjan och pressad vitlök.
Skär tomaterna i bitar och salladen i strimlor. Blanda riset med räkor och grönsaker.
Servera crème fraiche till räkriset.
Klart!
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
350 kcal
Protein:
24 g
Kolhydrater:
34 g
Fett:
13 g
Ingredienser
Räkor med skal
1 kg
Ris
1½ dl
Frysta ärter
125 g
Olivolja
1 msk
Torkad timjan
1 tsk
Vitlöksklyfta
1
Tomater
4
Huvud isbergssallad
½
Sås:
Arla Köket® Lätt crème fraiche saffran & tomat
2 dl
Andra liknande recept
60+ min
Lyxig smörgåstårta med räkor och lax
(532)
45 min
Torskrygg i ugn
(102)
25 min
Pad thai
(303)
1 tim
Ramen med biff, brynt smör och svart vitlök
(721)
30 min
Pasta med räkor och vitlök
(79)
60+ min
Langos
(52)
1 tim
Paella
(445)
60+ min
Crepes med räkfyllning
(81)
Räksallad med Rhode Island
(137)
Budget
Rårakor
(37)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum